Nexus 5X si Nexus 6P, noii copii de la Google cu Android 6.0


În urmă cu 4 zile cei de Google lansau noile Nexus-uri, mai exact Nexus 5X şi Nexus 6P. Mie îmi plac telefoanele Nexus pentru că vin cu Android necustomizat şi primesc update-uri noi de soft pentru trei ani, ceea ce e un plus faţă de alţi producători.

NEXUS 5X
Pentru realizarea lui Nexus 5X cei de la Google au apelat la LG, find al treilea parteneriat cu aceştia. Despre fratele mai mic al lui Nexus 6P ştim că va fi vândut în 3 culori (Carbon, Quartz şi Ice).
NEXUS 5X
Tot la exterior putem observa camera principală de 12,3 MP, cu dublu flash, ce are un senzor cu pixeli de 1,55 μm(microni) putând filma 4K, camera secundară cu o rezoluţie de 5MP, jack-ul de 3,5 mm şi mufa de încărcare USB de tip C. Mai sunt prezente 3 microfoane (jos, sus şi pe parte superioară) cu funcţie de anulare a zgomotului şi senzorul pentru amprentă numit Nexus Imprint.
La interior dăm peste un procesor Qualcomm Snapdragon 808 de 1.8 GHz de tip hexa-core, 2 GB de memorie RAM, spaţiu de stocare de 16 GB sau 32 GB şi o baterie de 2700 mAh. Din câte am observat telefonul nu suporta card, ceea ce mie unul mi se pare un dezavantaj mai ales că aplicaţiile din Play Store au devenit din ce în ce mai mari.
La capitolul conexiuni găsim conectivitate 2G, 3G şi 4G, wifi (dual-band, 2.4 GHz şi 5 GHz de tip a/b/g/n/ac), bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS.
Specificaţiile complete le găsiţi aici iar mai jos puteţi viziona clipul de prezentare.


NEXUS 6P
Fratele mai mare a fost conceput alături de cei de la HUAWEI. Eu find utilizator de Huawei Ascend P6 pot observa că şi-au lăsat amprenta asupra telefonului nu doar prin logo, dar şi prin marginile finisate argintii.


La capitolul specificaţii, putem observa la exterior senzorul pentru amprentă de tip Nexus Imprint, trei microfoane (două pe faţă şi unul dispus pe spate) cu funcţie de anulare a zgomotului, display de 5,7 inch protejat de Corning Gorilla Glass 4, camera principală la fel ca la NEXUS 5X şi camera secundară de 8 MP, aceleaşi porturi audio şi de încărcare, plus două difuzoare externe.
NEXUS 6P
Sub ecranul de 5,7 inch găsim un procesor Qualcomm Snapdragon 810 v2.1, ce rulează la frecvenţa de 2.0 GHz, de tip octa-core, memorie RAM de 3GB şi ROM de 32 / 64 / 128 GB. Pe partea de conectivitate este la fel ca şi fratele mai mic, iar bateria este de 3450 mAh. Telefonul va fi vândut în 3 culori (Aluminium, Graphite şi Frost). 
Specificaţiile complete le găsiţi aici, iar ca bonus un video de prezentare mai jos.


Atât Nexus 5X cât şi Nexus 6P, vor rula noul sistem de operare pentru mobil de la Google, Android 6.0 - Marshmallow.


Despre Android 6.0 - Marshmallow veţi putea citi într-un viitor articol. Până atunci vreau să ştiu dacă vă plac noile Nexus-uri şi dacă sunteţi interesaţi să vă achiziţionaţi unul dintre ele?
Thanks for your comment