Cum a fost la Angajatori de TOP editia 2017 - Timisoara


În perioada 17-18 martie a avut loc cea de-a 10-a ediţie Angajatori de TOP Timişoara, fiind în acelaşi timp şi ediţia a doua pentru mine la care am participat. Dacă vreţi să citiţi despre ediţia anterioară o puteţi facen click aici.

Anul acesta Angajatori de Top a adunat peste 80 de companii cu peste 3000 de joburi pentru studenţi, absolvenţi şi tineri profesionişti. 

Au fost organizate Zeci de SkillShop-uri pentru dezvoltarea  profesională şi personală a participanţilor, precum şi Conferinţe TechTalks pentru pasionaţii de tehnologie. Un număr de 230 de specialişti HR au dat sfaturi despre cum să treci de interviul de angajare, care sunt cele mai frecvente greşeli şi cum să le eviţi pentru a te asigura că iei jobul într-un raport pe care îl primeai Gratuit după înscriere.

Programul evenimentului a fost:

Vineri
17 Martie 2017
10:00 - 18:00

Sâmbătă
18 Martie 2017
10:00 - 17:00

Eu am ajuns la eveniment abia sâmbătă pentru că vineri am lucrat şi am apucat să vorbesc cu firmele mari din Timişoara, care au brand puternic vizibil în zona banatului.
Am trecut pe la standurile următoarelor firme:

 • ATOSS Software
 • Coca-Cola HBC Romania
 • Continental
 • HELLA Romania
 • Huawei GSC
 • Kaufland Romania
 • KFC
 • LIDL Romania
 • Microsoft
 • Nokia
 • Sipa
 • SSI
 • Toluna Romania
 • Zoppas Industries Romania SRL
 • ZTE Services Romania

ATOSS Software

Atoss este o firmă germană ce produce la baza software de gestiune. Furnizează soluţii software pentru un număr de 4500 de companii printre care se numără: Coca-Cola, Deutsche Bahn, Douglas, HORNBACH, Lufthansa sau Puma.

Am aflat că oferă programe pentru practică de vara ce durează 2 luni, iar studenţii targhetați sunt cei de la profile tehnice. În prezent au 15 poziţii deschise şi pot fi accesate aici

În oferta salarială, cei de la Atoss includ ca şi extra beneficii: parcare, asigurare medicală privată, suma alocată pentru sport în fiecare lună, decontare costuri pentru echipament sportiv, bonuri de masă de 15 lei, fructe proaspete la birou şi bonusuri în funcţie de performanţă.

Coca-Cola HBC Romania

Coca-Cola HBC România este o companie antreprenorială, în care succesul se obţine prin pasiunea şi responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o investeşte în munca sa. Compania Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este liderul industriei de băuturi din România, asigurând îmbutelierea, distribuţia, vânzarea şi marketingul operaţional pentru produsele din portofoliul Coca-Cola.

În România, Coca-Cola HBC România îmbuteliază o gamă largă de produse Coca-Cola, de la băuturi răcoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fantă, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Nectar şi Cappy Pulpy), până la ceaiuri (Nestea), apă (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), băuturi energizante (Burn) şi cafea Ready to Drink (Illy). Produsele Coca-Cola sunt îmbuteliate în fabrici poziţionate strategic în diferite regiuni ale ţării: Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.
CCHBC a promovat la târgul de job-uri programul Destination: Management, un programul de Management Trainee dar şi programul de internship.


Destination: Management este un program de dezvoltare profesională accelerată dedicat studenţilor în ultimul an şi absolvenţilor de studii superioare, aflat în 2017 la cea de-a şasea ediţie.
Programul durează doi ani, pe parcursul cărora Trainee-ul trece printr-un proces complex de dezvoltare personală şi profesională, prin care să dobândească abilităţile necesare gestionarii unei poziţii de management.

Cum arată candidatul ideal?
·         Student în ultimul an sau absolvent;
·         Implicat în activităţi extraşcolare şi de voluntariat;
·         Proactiv, curios şi dornic să înveţe.
Ce oferim în 2017?
·         6 posturi de Trainee, în departamentele Sales, Supply Chain (1xProduction & 1xMaintenance Trainee Timişoara) şi Finance;
·         1 săptămâna de Business School pentru cei mai buni 30 de candidaţi;
·         2 ani de traineeship şi dezvoltare profesională accelerată;
·         Continuarea aventurii în Coca-Cola HBC şi după cei 2 ani;
·         Pachet salarial competitiv, peste media pieţei din FMCG.
Pentru restul candidaţilor la care au venit la standul CCHBC au fost promovate mai multe poziții fulltime disponibile în Timişoara. Ca şi extra beneficii pentru angajaţi CCHBC oferă, asigurare medicală privată, discount pentru abonamentul la sală, Bookster, concursuri( de exemplu cel mai frumos birou din ţară), traininguri şi discounturi.
Mai multe detalii despre programul Management Trainee găsiţi aici.
Pentru alte poziţii în cadrul companiei puteţi accesa acest link.

Continental

Concernul Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei auto din lume. În calitate de furnizor de sisteme de frânare, sisteme şi componente pentru trenuri de rulare şi şasiuri, instrumente, soluţii de informare şi divertisment, electronică auto, pneuri şi produse tehnice din elastomeri, Continental contribuie în mod constant la un plus de siguranţă în trafic şi la protecţia climei la nivel global
Continental Automotive
La Continental Automotive în România, peste 7000 de oameni lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi în unităţile de producţie din Sibiu, Timişoara şi Braşov. Inginerii noştri dezvoltă soluţii software, hardware şi de design mecanic pentru aplicaţii în interiorul maşinii, pentru siguranţă, motor şi transmisie, cât şi sisteme de navigaţie şi instrumente de bord pentru viitoarele maşini şi camioane.
Programe pentru studenţi
·         Job-uri part-time şi full-time;
·         Practică de vară;
·         Burse private;
·         Proiecte de diplomă;
·         Cursuri pe diverse domenii automotive susţinute de specialişti din cadrul companiei în universităţile partenere;
·         Vizite de companie, workshopuri şi competiţii.


Continental Tires
Continental Anvelope Timișoara este prima și cea mai mare investiție a corporației Continental în România. Compania investește constant pentru îmbunătățirea constantă a tehnicii, tehnologiei și calității proceselor și produselor sale, în același timp axându-se pe noile tehnologii de protecția mediului și de ergonomie. În cei peste 15 ani de activitate, Continental a investit peste 400 milioane de euro în fabrica să de anvelope și a creat peste 2.400 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până în prezent, peste 165 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.
Aflată pe una din platformele industriale ale orașului (Platforma Industrială UMT Nord) Continental Anvelope Timișoara duce mai departe tradiția industrială a Timișoarei, acesta fiind unul din motivele pentru care una din direcțiile strategice majore ale companiei este implicarea în viața comunității locale, prin programe de susținere a sănătății, educației și vieții culturale ale orașului.Continental ContiTech
Operează în două părţi: Mobile Fluid Systems şi Power Transmission Group. Deschis în anul 2002, are  în prezent trei hale de producție cu peste 2.OOO de angajați. Ca unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse tehnice din elastomeri și specialist în tehnologia materialelor plastice, oferă opțiuni de carieră excelente pentru mintiile deschise.Grupul Continental din Timişoara îşi creşte nula numărul de angajaţi cu un număr de aproximativ 200 de oameni. La ceasta ediţie de job-uri au înregistrat mai mult de 560 de aplicări folosind sistemul barcode CV oferit de hipo.ro. Au avut un stand foarte blink, care se face uşor remarcat. Au folosit multe gadget-uri pentru a atrage lume. Am primit şi eu un cablu breloc de încărcare USB to Micro-USB şi un mouse cu USB pe care o să vi le ofer vouă. Mai multe detalii găsiţi mai jos! J
Pentru posturile disponibile puteți accesa acest link

HELLA România

Prezent şi la standul companiei Hella, de altfel companie concurenta celor de la Continental, nu am avut cu cine stă de vorbă despre eveniment. Persoana responsabilă nu era prezentă deși am trecut de două ori pe la stând în intervale diferite.


Pentru posturile disponibile puteţi accesa acest link

Huawei GSC


Huawei Global Service Center cu sediul în Timişoara nu au dorit să-mi ofere informaţii legate de acest eveniment. Dacă sunteţi interesaţi de pozițiile deschise şi cum puteţi aplica, găsiţi în imaginea de mai jos aceste informaţii.Kaufland Romania

Este o companie internațională de succes, dinamică şi pregătită să îți susţină performanța. Echipa este una motivată şi dedicată, fiind permanent alături de tine. De peste 10 ani, a reușit să ofere o gamă largă de produse și servicii, în peste 100 de magazine din România!La standul Kaufland am rămas foarte plăcut surprins, roşul iese cu siguranţă în evidenţă oriunde, iar idea de stând a fost concepută de o firmă din Timişoara „Cu Fir”(mi-am notat eu, dar nu am găsit nimic la o căutare pe Google) UPDATE: cei de la Cu Fir chiar există, numai că este "cufir" și îi gasiți aici. Kaufland caută studenţi şi persoane de vârsta a treia. Pentru studenţi au programul „Kaufland Management Program” desfăşurându-se pe o perioadă de 12 luni. În acest timp studenții sunt pregătiţi pentru o carieră de succes. Mai multe detalii puteţi afla aici. Kaufland şi-a schimbat de curând sigla, aceasta devenind una mai aerisita şi orientată către trendul flat design. Printre extra beneficiile oferite de aceştia se numără: asigurare medicală privată, maşina de serviciu unde este cazul, 7 Card, discounturi la firme partenere, Bookster. Anul 2017 a venit cu o altă veste bună: Kaufland România a devenit, pentru al doilea an consecutiv, una din companiile căreia îi este recunoscut statutul de Angajator de Top printr-o certificare internațională acordată de institutul independent Top Employers Institute din Olanda.


Pentru a vedea posturile disponibile la Kaufland puteţi accesa platforma acestora de cariere aici său intră pe pagina de Facebook sau LinkedIn.

KFC


KFC este cel mai popular lanț de restaurante specializat în produse din carne de pui, din lume. Peste 15.000 de restaurante KFC deservesc zilnic peste 12 milioane de clienți în 109 țări. În România, lanțul KFC numără 52 de restaurante, fiind parte din grupul YUM!Brands, cea mai mare companie de lanțuri de restaurante și unul dintre cei mai mari angajatori la nivel mondial.
La standul KFC nu primeai un crispy sau ceva de genul, ci bomboane. Am aflat că sunt 30 de poziţii deschise pe Timişoara în cele 3 restaurante deschise, atât part-time cât şi full-time. KFC Timişoara încă nu are un program de internship sau practica dedicat studenţiilor deşi majoritatea angajaţilor sunt elevi sau studenţi.
Pentru a vedea posturile disponibile accesează această pagină. 

LIDL România


Foarte interesant a fost şi standul Lidl deşi nu au vrut să îmi ofere informaţii legate de cele 2 zile din cadrul evenimentului. Dacă vreţi să vedeţi ce posturi au disponibile puteţi da click aici

Microsoft


Cine nu ştie de Microsoft să scrie un comentariu mai jos! Evident au atras foarte multă lumea la stând prin simplu fapt că au nume brand puternic. Ce face Microsoft în Timişoara? Ei bine, oferă suport tehnic pentru clienţi ce folosesc produse Microsoft, de exemplu Office 365, Windows, Azure, Tehnologii Cloud, SQL Serve. Au 20 de poziţii full time ce pot fi vizualizate aici
Pentru studenţii din ani terminal au un program de internship despre care puteţi afla mai multe aici.

Nokia


Un al gigant când vine vorba de nume cu viaţa multă (reamintim Nokia 1100 care ţine mai mult de o săptămână încărcat). Dar acum nu vom vorbi despre telefoane Nokia ci despre Nokia ca şi firma ce creează tehnologie nouă şi oferă suport în telecomunicații. Cei de la Nokia au atras la stand oameni printr-un concurs la care au oferit ca premiu un Samsung S5. Ştiu o să ziceţi de ce Samsung, ei bine nu i-am întrebat, dar pe viitor poate vor oferi Nokia pentru că Tocmai ce s-au lansat modele noi sub acest Brand. Nokia oferă internshipuri plătite pentru studenți cu program de 4 sau 6 ore.
Mai multe detalii puteţi găsi aici.

Sipa şi Zoppas


Sipa este membră a Zoppas Industries Group, cu peste 20 de ani de experienţă în dezvoltarea de tehnologii de fabricare a sticlei, de îmbuteliere și ambalare, SIPA este un partener tehnologic al cărui scop este de a oferi soluții complete, inovatoare și competitive, de la granula la palet, clienţilor săi. Compania a dezvoltat o gamă unică, diversificată și competitivă de tehnologii de fabricație, cum fi: maşini de injecţie, maşini rotative şi liniare de suflare, maşini integrate,  maşini de îmbuteliere sau ambalare. Sipa Engineering România şi-a început activitatea în România în anul 2005, cu un birou de proiectare şi producţie, devenind astăzi unul dintre cele mai importante centre de Service din Europa, pentru clienții din întreaga lume.
Povestea Zoppas Industries România (Z.I.R.) a început din anul 1997 când și-a stabilit sediul în orașul Sânnicolau Mare,  județul Timiş, Drumul Cenadului 24.
În cifre, de-a lungul timpului, compania a avut o evoluție impresionantă:
·         În 2007 activitatea a început cu 7 angajați și a ajuns în 2014 la un numărul mediu de 3.025 salariați;
·         Capitalul social a crescut de la 292.263 EUR la 1.717.355 EUR;
·         Cifra de afaceri aferentă anului 2014 a fost de 78.028.815 EUR;
·         Dacă la început suprafața interioară a spațiului de producție măsura aproximativ 8.000 mp, în zilele noastre a ajuns la aproximativ 64.000 mp;
·         Producția zilnică a crescut de la 2.000 la peste  245.000 de piese pe zi;
·         Producția anuală în 2014 a fost de aproximativ 53.800.000 de piese.
http://www.zoppasindustries.com/en/job-form-en/

SSI


Nici cei de la SSI nu au vrut să dea informaţii despre cum a decurs pentru ei ediţia Angajatori de TOP 2017. Pe pagina lor de cariere nu am găsiţi job-uri disponibile pentru România.

Toluna România

Toluna este compania în care lucrez pentru moment şi am fost destul de mândru să aflu că au adunat mai mult de 400 de CV-uri folosind sistemul celor de la hipo.ro. Toluna România, filiala autohtonă a grupului francez Toluna, specializat atât pe crearea de formulare și chestionare online, cât și pe dezvoltarea de software dedicat realizării de studii electronice are în portofoliu 6 produse principale Toluna SampleXpress™, Toluna QuickSurveys™, Toluna Communities, TolunaAnalytics™, TolunaCEM™ și Digital Tracking. Toluna oferă posturi de internship pentru studenţi, iar în prezent sunt deschise peste 15 poziţii full-time în cadrul companiei. Compania are peste 300 de angajați, dintre care circa 60 lucrează ca programatori(unul dintre ei sunt eu J), iar creşterea este una pozitivă de la an la an. 
La stand au atras candidaţii folosindu-se de cele mai noi tehnologii, ochelari VR sau Photo Booth. Au avut multe gadgeturi interesante printre care un touch pen care avea şi funcţie de a curăţa ecranul telefonului. La standul Toluna puteai interacţiona cu viitori colegi, astfel au fost prezenţi oameni din diferite departamente. Pentru a vedea posturile disponibile puteţi accesa acest link.ZTE Services România


ZTE este unul din liderii la nivel mondial în dezvoltarea, producerea şi furnizarea soluţiilor şi echipamentelor de telecomunicaţii avansate. Potrivit IDC, ZTE este începând cu anul 2012 al patrulea producător de telefoane mobile ca mărime din lume. Fondată în 1985, corporaţia ZTE are 70.000 de angajaţi în întreaga lume, peste 15.000 de angajaţi în cele 107  filiale din afara Chinei,  mai mult de 1.000 de angajaţi în Europa. Începând cu Martie 2014 , ZTE a deschis în Timişoara, ca subsidiara a ZTE Services Deutschland , un nou centru de  management al  reţelelor de telecomunicaţii care deserveşte operatori din Europa.Zte targheteaza studenţi din an terminal de la profile tehnice. Nu au program de internship dar au în jur de 20 de poziţii deschise. Ca şi criteriu principal de selecţie ar fii cunoașterea limbi germane, nivel mediu spre avansat. Ca şi extra beneficii por enumera: doua bonusuri anuale, decont pentru abonamentul la sală, grădiniţa sau after school, pachet de ochelari, asigurare medicală privată completă, zile în plus de concediu, tichete de masă de 15 lei, team building anual, atmosfera relaxantă la birou. Am mai aflat că ZTE a lansat noi modele de telefoane care sunt vândute exclusiv prin eMag.ro Pentru job-uri sau alte informaţii puteţi să trimiteţi un email la hr.timisoara@zteservices.eu

Şi acum e timpul pentru concurs J
Am primit câteva gadget-uri de la Continental, Kaufland, Toluna si ZTE pe care vreau să le donez.
Ce trebuie să faceţi voi, este să îmi trimiteţi pe adresa de email rafael.brailoiu@gmail.com un printscreen cu email-ul ce conţine CV-ul vostru trimis către una dintre companiile prezentate mai sus.
Deadline: 01.05.2017
Câştigătorul va fi ales folosind sistemul random.org
Nu uita să te abonezi la newsletter pentru alte lucruri interesante!http://www.bookster.ro/landing/
Thanks for your comment