Cum a fost la NOAPTEA MUZEELOR 2017 in Timisoara


20 mai 2017, ora 17, acesta este momentul când a început aventura către Noaptea Muzeelor 2017. Le-am chemat pe fete, Alina şi Roxana, să facem noapte "galbenă". Punctul de întâlnire a fost staţia de autobuz Bastion. Traseul era deja făcut, la 18:30 ajungea autobuzul 46 în staţie şi în 10 min am ajuns la Muzeul Satului Bănăţean. În autobuz am întâlnit un cuplu din Polonia, făceau turul României, iar data de 20 mai i-a prins în Timişoara. Nu aveau bilete pentru autobuz, iar de la şofer nu poţi cumpăra, oricum aparatul de validat nu funcţiona şi le-am zis să nu se panicheze. Am vorbit despre facultăţile din Timişoara şi ne-au povestit ce au vizitat prin România.


Şi am început vizita cu acest minunat cuptor pe lemne, îmi aduce aminte de pâinea făcută în casă. Muzeul Satului Bănățean Timișoara a expus frumusețea arhitecturilor caselor bănățene aflate în secția din aer liber, iar în sălile expoziționale din cadrul secției pavilionare, am vizitat cele zece expoziții: “Tezaur Episcopia Tulcii”; “Church”; expozițiile permanente de ceramică și cea de podoabe, de costume tradiţionale şi cojoace și expoziţia de fotografii sub denumirea de Rădăcini.


Ora 21, încă era lumina afară şi decidem să mergem spre al doilea muzeu participant la Noaptea Muzeelor 2017. Luăm autobuzul şi de această dată, ajungem la Bastion şi facem câteva poze. Pe lângă muzica şi spectacolul susţinut în curtea Bastionului Theresia am tras cu ochiul şi la expoziția permanentă "TEZAURUL MUZEULUI NAȚIONAL AL BANATULUI. COLECȚIA DE ANTICHITĂȚI EGIPTENE", expoziția temporară "VOLUNTARII MARII UNIRI. ARDELENI, BĂNĂȚENI, CRIȘENI, MARAMUREȘENI ȘI BUCOVINENI ÎN ARMATA ROMÂNĂ ÎN ANII PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL", expoziția temporară "PATRIMONIUM 2016" şi prezentare interactivă de arme.

Ne uităm la ceas şi era 22:30 decidem să trecem prin centru unde era concert "Student Fest", am mai stat până la ora 23 după care am plecat spre casă.


Comandăm un UBER şi las fetele în complex după care mă îndrept şi eu spre casă.
A fost a treia oară când am luat parte la acest eveniment, prima dată în Bucureşti, apoi în Craiova, iar anul acesta în Timişoara. Aştept anul viitor şi sper că numărul muzeelor din Banat care participă să crească.

Nu ai încercat UBER până acum? Foloseşte codul ATUILI în secţiunea "Plăti" ➝ "Adăugă cod cadou" şi prima cursă este GRATUITĂ până în limita a 40 lei.

Nu uita să te abonezi la newsletter pentru alte lucruri interesante!
Thanks for your comment