Hai la Caravana TIFF - intrarea e liberaFăcut la Cluj, importat și în Timișoara cu ajutorul caravanei, TIFF sau Transilvania International Film Festival, aduce filme premiate timp de o săptămână în inima Banatului. Începe pe 28.08.2017 și ține 7 nopți, până pe 03.09.2017. Totul se petrece la Grădina de Vară Capitol, vezi aici locatia pe harta, de la ora 21:30. Luni seara am fost la prima producție, "Povestea iubirii", în regia lui Radu Mihăileanu, nu am prins loc pe scaun, dar am ajuns exact la țanc cât să prind unul dintre locurile libere de pe scara de la intrare. Am lasat telefonul deoparte și m-am lăsat atras de firul narativ al filmului, o poveste bine conturată ce îmbină foarte bine elementele din trecut cu cele moderne. Momente amuzante, antrenate de acțiune și dramă, cam așa aș putea să descriu filmul. Am căutat și cartea în caz că ești curios, probabil nu acum în timp ce citești aici, dar după film sigur ai fii curios să o citești. Au fost momente când parcă am simțit că se face reclama la carte, dar era una ascunsă, bine plasată.

Vă las mai jos programul pentru toata saptamana, dacă vreți să mergeți, îmi puteți da un semn pe mail sau pe pagina de Facebook și putem merge împreună, eu voi incerca să fiu prezent în fiecare seară, mai puțin vineri când voi fi la concert Byron, la terasa Jardin. Intrarea este libera la Caravana TIFF!


Trailerele productiilor de mai sus, le puteti viziona mai jos.

Luni, 28 august
Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)
Franța, Canada, România, SUA, 134’
New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!


Marți, 29 august
Dumnezeu să ne ierte / Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen) | Spania, 124’
Madrid, 2011. Milioane de pelerini aşteaptă vizita Papei. Doi polițiști se confruntă cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai discret, dar acţiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului… Multi-premiat în festivaluri și nominalizat la șase premii Goya. „Un film magnific” - El Pais.


Miercuri, 30 august
Nebune de fericire / La pazza gioia  (r. Paolo Virzì) | Italia, Franța, 116’
Beatrice este o gură-spartă. Se crede contesă miliardară cu acces la liderii globali. Donatella este o tânără tăcută, cu trupul acoperit de tatuaje, prizonieră a propriului mister. Amândouă sunt paciente într-un ospiciu. Evadarea lor se va transforma într-o amuzantă şi emoţionantă aventură. Selecție la Cannes și marele premiu la Valladolid!Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), România, 105’
Eclipsa totală de soare din 1999. Doi puști își petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Unul dintre ei acceptă să-l ajute pe celălalt să-și șantajeze tatăl absent înscenându-și răpirea, fără să-și dea seama de consecințele jocului lor. Cu: Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Nicholas Bohor, Dan Hurduc. 


Vineri, 1 septembrie
(M)ucenicul The Student (r. Kirill Serebrennikov) Rusia, 118’ N-15
Veniamin, un adolescent cuprins de o criză mistică, își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Adulții sunt copleșiți de certitudinile pe care tânărul le strigă invocând Scriptura. Nimeni, în afară de Elena, profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren. Premiul François Chalais la Cannes


Sâmbătă, 2 septembrie
Varză, cartofi și alți demoni (r. Şerban Georgescu) | România, Germania, 64’
Un sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză şi cartofi care nu se vând şi, până la urmă, trebuie distruse. Ce-i de făcut? Cel mai bun documentar - Premiile UCIN 2017.


Duminică, 3 septembrie
Toate nopțile albeAll These Sleepless Nights (r. Michal Marczak) | Polonia, UK, 100’ N-15
Ce înseamnă să fii cu adevărat treaz într-o lume care se mulțumește să doarmă? Kris și prietenul său cel mai bun, Michal, își trăiesc viața și iubirile la maxim, hoinărind neobosiți pe străzile Varșoviei, plutind în deriva nesiguranței și a euforiei tinereții. Premiul pentru regie la competiția World Cinema – Documentar la Festivalul de la Sundance!


 Poti veni gratis la eveniment cu UBER! Daca nu ai mai folosit Uber pana acum, foloseste codul ATUILI inainte de prima cursa si poti merge gratis in limita a 40 lei. 

Nu uita să te abonezi la newsletter pentru alte lucruri interesante!
Thanks for your comment